Спагети Путанеска
Съставки:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 големи скилидки чесън, счукани
- 400 г консерва домати
- 5 филета аншоа , нарязани на ситно
- 120 г черни маслини без костилки
- 2 супени лъжици каперси, отцедени
- 300гр спагети
- ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
- Метод
Загрейте зехтина в незалепващ тиган на средно слаб огън. Добавете лука заедно с обилна щипка сол и гответе 10 минути или докато омекнат. Добавете чесъна и лют пипер, ако използвате, и гответе още една минута.
Разбъркайте доматите, аншоата, маслините и каперсите в лука, оставете да къкри леко и гответе за 15 минути. Подправете на вку
Междувременно оставете голям тиган подсолена вода да заври. Пригответе спагетите, като следвате инструкциите за опаковката, след това ги отцедете и смесете със соса и магданоза.