Спагети Путанеска

person Posted By: winecollection On:
Спагети Путанеска

Съставки:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 големи скилидки чесън, счукани
  • 400 г консерва домати
  • 5 филета аншоа , нарязани на ситно
  • 120 г черни маслини без костилки
  • 2 супени лъжици каперси, отцедени
  • 300гр спагети
  • ½ малка връзка магданоз, нарязан на ситно
  • Метод

Загрейте зехтина в незалепващ тиган на средно слаб огън. Добавете лука заедно с обилна щипка сол и гответе 10 минути или докато омекнат. Добавете чесъна и лют пипер, ако използвате, и гответе още една минута.

Разбъркайте доматите, аншоата, маслините и каперсите в лука, оставете да къкри леко и гответе за 15 минути. Подправете на вку

Междувременно оставете голям тиган подсолена вода да заври. Пригответе спагетите, като следвате инструкциите за опаковката, след това ги отцедете и смесете със соса и магданоза.

Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември

Регистрация

Нов Профил

Вече имаш профил?
Влез в профила си Или Поднови парола