Салата с грилована тиква за бяло вино

person Posted By: winecollection On:
Салата с грилована тиква за бяло вино

Съставки:

  • 1/2 чаша печени тиквени семки
  • Зехтин, на вкус
  • 1/2 супена лъжица пушен червен пипер
  • Морска сол и черен пипер, на вкус
  • 1 средна зелена тиква цигулка
  • 3 клонки пресен розмарин, нарязан на ситно
  • 1 връзка зеле или къдраво зеле, почистено и изсушено (може да се замени със спанак или марула)
  • 1/2 лимон
  • Меко сирене, (например камамбер) на тънки филийки
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на малки филийки. Намажете филийките тиква със зехтин, след това поръсете с накълцания розмарин, сол и черен пипер. Оставете да престои 15 минути. Загрейте скарата до средна степен, след това поставете филийките тиква върху скарата, докато омекнат.
Поставете зелето (кейл) в голяма купа. Добавете с останалите 3 супени лъжици зехтин и сока от лимона. Поръсете със сол и черен пипер. Отгоре поставете няколко филийки тиква, няколко филийки сирене и шепа печени тиквени семки.
Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота януари февруари март април май юни юли август септември октомври ноември декември

Регистрация

Нов Профил

Вече имаш профил?
Влез в профила си Или Поднови парола